Rösti-traybake kapsalon-style
20 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de röstirondjes over de bakplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng intussen de kipreepjes met de shoarmakruiden. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de rode ui in fijne reepjes.
- Schep de yoghurt in een schaaltje. Pers de knoflook erboven en meng met de oregano door de yoghurt. Verdun de yoghurt-knoflooksaus met 1 eetlepel water.
- Neem de bakplaat uit de oven. Verdeel de shoarmareepjes over de röstirondjes. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de kipreepjes in nog 8-10 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en bestrooi met de kaas. Schuif de plaat terug in de oven en laat de kaas in 5 minuten smelten.
- Bestrooi de traybake uit de oven met de sla. Verdeel er de tomaatjes, de komkommer en de rode ui over. Lepel of spuit er strepen saus over. Bestrooi eventueel met fijngehakte peterselie.
- Kapsalon-fans opgelet! Vanaf nu zet je deze variant op tafel, die minstens zo lekker is.
- Tip: Door de röstirondjes eerst apart te bakken, worden ze lekker krokant en nemen ze minder vocht op van de kipfiletreepjes. Zo blijft de kapsalon knapperig!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 590 kcal
- 26 g vet waarvan 10 g verzadigd
- 50 g koolhydraten
- 35 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen